Toggle Nav

VELUX rolgordijn: 4 oplossingen

VELUX Rolgordijn

Uw dakraam mooi afwerken en verduisteren? Dat kan met een VELUX rolgordijn! Er zijn verschillende soorten. Wat zijn de verschillen?

1. Verduisterend rolgordijn

Het VELUX DKL rolgordijn is een handbediend gordijn. Wat is het voordeel? Het heeft een verduisterende stof en zorgt voor extra isolatie. Ideaal voor het verduisteren van een slaapkamer of kinderkamer.  Het DKL gordijn is verkrijgbaar in 24 verschillend kleuren. Daarmee is het een decoratieve oplossing! Rolgordijnen kunnen worden gecombineerd met een plisségordijn voor privacy en decoratie. Ze verzachten het daglicht. Overdag reguleert u de lichtinval van het daglicht en 's nachts profifeert u van een verduisterde kamer. Een VELUX DFD plissé met rolgordijn is een 2-in-1 oplossing.

Bekijk Verduisterend rolgordijn DKL | Verduisterend rolgordijn met plissé

2. Elektrisch rolgordijn

Wilt u meer comfort en bedieningsgemak? Dan zijn de VELUX Integra® rolgordijnen iets voor u. Het DML rolgordijn is elektrisch bedienbaar en verduisterend. Voor een DML gordijn geeft u een netstroomvoorziening nodig. Een andere optie is het DSL rolgordijn wat als voordeel heeft dat dit werkt op zonne-energie. U heeft in dat geval geen stroomvoorziening nodig!

Het RML rolgordijn is lichtdoorlatend en elektrisch bedienbaar. Zoekt u een licht doorlatend rolgordijn dan is dit een goede keuze. Ook beschikbaar op zonne energie: Het RSL elektrische rolgordijn.

Elektrische raamdecoratie kan worden bediend met een afstandsbediening, via een schakelaar op de wand. Er is zelfs bediening mogelijk met uw smartphone of tablet. Wilt u meer weten over smart home? Kijk dan bij VELUX Active.

Bekijk Velux rolgordijnen

3. Lichtdoorlatende gordijnen

Wilt u op een eenvoudige manier controle houden over het daglicht? Het VELUX RFL rolgordijn is een handmatig bedienbaar rolgordijn van goede kwaliteit. Verkrijgbaar in 15 verschillende kleuren. Er is ook een RHL rolgordijn. Dit is ook een lichtdoorlatend rolgordijn dat wordt bevestigd met bevestigingshaakjes. Wat is het verschil tussen RFL en RHL? Het RHL gordijn wordt ook toegepast op oudere generatie dakvensters. RHL is te verkrijgen in 4 kleuren: 1028, 1086, 4000, 9050.

Bekijk Lichtdoorlatend gordijn

4. Accessoires voor rolgordijnen

De bdiening van de meeste typen raamdecoratie is mogelijk met met een bedieningsstang ZCZ 080 of ZCT 200. Voor de bediening van RHL gordijnen kunt u de bedieningsstok ZCZ 080 of ZCT 200 gebruiken.

Bekijk VELUX Handmatige bediening

Andere VELUX gordijnen

Velux raamdecoratie is voor ieder interieur of stijl verkrijgbaar. Naast rolgordijnen zijn er ook plissé gordijnen en Velux vouwgordijnen. Deze zijn niet altijd verduisterend. Vouwgordijnen kunnen echter wel worden gecombineerd met rolluiken zodat u wel kunt verduisteren.

VELUX

Trespa® platen en montage toebehoren

Keralit gevelbekleding en dakranden

Svedex binnendeuren

Fermacell platen

Rockwool isolatie