Toggle Nav

Dakraam Velux

Dakraam VeluxDakraam Velux is het meest bekende dakvenster van Nederland. Meer daglicht en ventilatie zijn de eerste voordelen van een dakvenster. Daarnaast heeft velux de ramen ver doorontwikkeld. Deze ramen zijn bijvoorbeeld als tuimelvenster verkrijgbaar waarbij de bedieningsstang aan de bovenzijde van het raam is gemonteerd. Hierdoor is het venster eenvoudig te openen en te sluiten. Wilt u meer weten over verschillende dakramen? Lees onze pagina over dakramen.

Tuimel dakramen | Uitzettuimel dakramen | Velux Classico venster


Velux prijzen

Wat is de prijs van een Velux dakvenster? Het goedkoopste dakraam is verkrijgbaar vanaf ongeveer €236,-. Goedkope uitvoeringen in de tuimelramen zijn de CK01. Dit is het kleinste tuimeldakraam. Een GPL uitzetraam is verkrijgbaar vanaf c.a. €395. Bij een dakraam heeft u ook een gootstuk nodig. Dit kost minder dan het dakraam en is verkrijgbaar vanaf ca. €49,00 inclusief btw.

Download de dakraam velux prijslijst 2018 met de advies verkoopprijzen.

6 voordelen van een dakraam

Wat zijn de voordelen van een dakraam? We noemen er 6:

 1. Natuurlijk licht
  Meer daglicht maakt wonen en werken aangenamer.

 2. Uitzicht naar buiten
  Verhoogt het wooncomfort.

 3. Verhoogde concentratie
  Het concentratievermogen van kinderen stijgt met 15% wanneer zij leren en spelen in een ruimte met goede luchtkwaliteit en veel daglicht.

 4. Uitgerust ontwaken
  Slapen zorgt voor vochtige en met CO2 verzadigde lucht. Frisse lucht zorgt ervoor dat u uitgerust en alert ontwaakt.
 5. Geen muffe luchtjes
  Open uw dakramen en voer muffe geurtjes en vocht in de lucht snel af.

 6. Allergie voorkomen
  Natuurlijke ventilatie verbetert de luchtkwaliteit in huis. Dit vermindert het risico op allergieën en schimmelvorming.

Garantie dakraam

VELUX verleent 10 jaar schriftelijke fabrieksgarantie op VELUX dakramen. Dat geldt ook voor de beglazing en de gootstukken.

Bekende modellen

VELUX logo

De meest verkochte velux dakramen zijn GGL, GGU GPL en GPU. De GGL ramen zijn wit of blank gelakte tuimelramen. De GGU uitvoering is voorzien van polyurethaan coating. Hierdoor is dit een vochtbestendig dakraam velux. Tuimelramen zijn ook elektrisch te verkrijgen . Dit is de INTEGRA® venster. Een raam in je schuine dak geeft meer licht en ventilatie mogelijkheden. Het kan een goedkoop alternatief zijn voor bijvoorbeeld een dakkapel. Dakkappellen bieden wel meer ruimte op zolder natuurlijk, maar de kosten zijn ook hoger. Dakramen worden ook veel toegepast in een trapgat.ie. De meodellen op zonne-energie zijn de INTERGA® SOLAR® ramen. De GPL is een zogenaamd uitzettuimelvenster. Dit raam opent volledig naar buiten waardoor het uitzicht niet wordt belemmerd. De VELUX GPU is de kunststof uitvoering. 

Wilt u meer informatie? Bel met 088 597 0000 voor vragen over dakraam velux.

VELUX

Trespa® platen en montage toebehoren

Keralit gevelbekleding en dakranden

Svedex binnendeuren

Fermacell platen

Rockwool isolatie